Flowstate城市公共空间

By | 2020年7月24日

Flowstate是一个3000多平方米的都会更新名目,它模胡了修建与景观、剧院与公共空间的鸿沟。经过邀标竞赛,Stukel Stone作为首席参谋将South Bank年月长远的Arbour View咖啡馆区域革新为一个充溢生机、可以应用3-5年的露天展馆及创意空间。新区域由三种体验区形成,包罗草地休闲区、沉迷式数字安装以及充溢生机的扮演馆,装备有剧院幕布、技巧照明设备以及音响设施。

▼名目由三种体验区形成,包罗草地休闲区、沉迷式数字安装以及充溢生机的扮演馆,the new area comprises of three distinctive experiences including a grassy relaxation zone, an i妹妹ersive digital installation, and a vibrant performance pavilion

Flowstate is a 3000 sqm urban renewal project which blurs the distinctions between landscape and architecture, theatre and public space. Through an invited competition Stukel Stone were selected as the lead consultant to transform South Bank’s aging Arbour View Café precinct into a vibrant, 3-5 year long open-air pavilion and creative space. The new area comprises of three distinctive experiences including a grassy relaxation zone, an i妹妹ersive digital installation, and a vibrant performance pavilion complete with theatre curtains and technical lighting and sound equipment.

▼南侧入口,south entry

▼西侧入口,west entry

 

设计义务是甚么|What was the brief?

South Bank公司推动的这一富裕远见的名目,是一个激活公共空间的新机制,匆匆令人们探讨一个都会应该是甚么样子。South Bank Corporation主席Catherin Bull AM博士说:“谢世界各地,抢先的公共区域在一直演化,South Bank Corporation的职责是监视、调整以及革新South Bank,让它正在公共以及贸易层面放弃相干性、可取性以及使人兴奋的地方。

This visionary project was devised by South Bank Corporation as a mechanism to innovate public space and stimulate conversation about what a city can and should be. “Around the world, leading public precincts are constantly evolving and it is the Corporation’s role to oversee, adapt and transform South Bank so it remains relevant, desirable and exciting both publicly and co妹妹ercially,” South Bank Corporation Chair Dr Catherin Bull AM.

▼外部性能设备及散布,functional facilities and distribution

▼绿色劳动区,the green room

▼园地内保存树木及灯光安装,existing trees and lighting installation

▼Beacon灯塔区域,Beacon area

 

要害性应战是甚么|What were the key challenges?

名目的要害应战是正在十分低的估算下进行如斯年夜范畴区域的革新,而且要正在规则工期内实现,为向大众开放做好预备。园地原有用处与布局的新用处构成了很年夜的反差,设计谋略需求从基本上从新思考整个园地的布局以及流线。

The project’s key challenges were working with a very small budget on such a large site area, and completing the works in a set time frame, to be ready for an opening to the public. The previous use of the site also contrasted greatly with the proposed new use and the design solution needed to radically rethink the planning and circulation of the whole site.

▼园地布局以及流线,the planning and circulation of the whole site

▼从绿色劳动区看向灯光安装及展馆,view from green room to light installation and the pavilion

▼从展馆看向灯光安装及绿色劳动区,view from the pavilion to light installation and green room

 

处理计划是甚么|What were the solutions?

设计谋略是为观众以及扮演者之间的联络发明多样的机会,包罗正式的、非正式的或偶尔的。修建师对现有园地层级进行粗疏地操作,激活一系列空间供观众坐、站、凑集,让扮演者管制人们的留意力和充沛行使眼帘。区域充溢生机与创意的质量还还没有齐全挖掘进去,修建师心愿扮演者、艺术家以及观众将以更使人诧异以及意想没有到的形式行使园地。

The design approach was to provide multiple opportunities for viewer and performer relationships, both of a formal and informal or incidental nature. The existing levels of the site were carefully manipulated to activate a series of opportunities for viewers to sit, stand and assemble and a performer to co妹妹and attention and take advantage of sight lines. The true nature of the habitation was yet to be seen, and the hope was that performers, artist and audience would use the site in further surprising and unexpected ways.

▼园地设计剖析,site design analysis

▼设计对现有园地层级进行粗疏地操作,激活一系列空间供观众坐、站、凑集,让扮演者管制人们的留意力以及行使眼帘,the existing levels of the site were carefully manipulated to activate a series of opportunities for viewers to sit, stand and assemble and a performer to co妹妹and attention and take advantage of sight lines

 

应用次要产物|Key products used:

Walkway应用GratEX I系列38妹妹的规范微型孔距金属板,由Treadwell公司提供。资料外表防滑,呈褚黄色,通罕用于产业畛域以及修建物保护通道区域。Beacon金属网采纳‘SUN20’2妹妹厚铝板, 孔洞为120×34妹妹,由Locker Group提供。这一资料可以正在撑持构造之间达到600妹妹跨度、沿同一标的目的蜿蜒,同时作为展馆微型百页窗为外部遮阳。

The Walkway was constructed from a GratEX 38妹妹 I-Series Standard Micro Mesh, supplied by Treadwell. Industrial Ochre Yellow, anti-slip surface. Typically this product is used in industrial applications and maintenance access areas in buildings.The Beacon mesh was Aluminium ‘SUN20’ 2.0妹妹 thick, 120×34妹妹 openings, supplied by Locker Group. This was selected for its structural capacity to span 600妹妹 between supports, curve in one direction, and also act as micro louvres for shading to the Pavilion.

▼Beacon灯塔区域应用2妹妹厚的铝板形成外表的微型百页窗,the Beacon mesh was 2.0妹妹 thick aluminium acting as micro louvres

▼Walkway应用GratEX I系列38妹妹的规范微型孔距金属板,the Walkway was constructed from a GratEX 38妹妹 I-Series Standard Micro Mesh

▼Walkway细节,detail of the Walkway

▼扮演及坐位展亭,the pavilion and pavilion seating

▼灯光成果下的展亭,pavilion with lighting

▼充溢绿意的劳动区域,the green room