现代专业和富于激情的办公空间照明设计

By | 2020年7月24日

TO GET THE壹同创意以“洒进尘世的曙光”为概念,为GTD广州市明道灯光科技股分无限公司打造一个产业风浓烈的办公及头脑风暴会议场合。整个空间采纳水泥自流平与柔润原木的软硬融合、黑钢构造与橘红光影的冷暖碰撞的设计手段,努力打造一个古代业余以及富于热情的工作空间。

TO GET THE’s creative concept is to create an industrial and brainstorming meeting place for GTD Guangzhou Mingdao Lighting Technology Co., Ltd. The whole space adopts the design method of cement self-leveling and soft and hard blending of soft wood, black steel structure and orange-red light and cold collision, and strives to create a modern professional and passionate working space.

▼入口走廊,entry way

这里已经是一个旧仓库,业主希冀以低碳环保为根本准则,终极完成空间全体的均衡与对立。设计师尊重原本的修建构造,同时引入古代办公室、开放的协作工作区、导演会议室、多性能接待区、书吧以及茶水区。办公场合的设计目的是协助舞台创意以及照明技巧专家更快地寻觅出成绩中的处理计划,经过以并行而没有是线性的形式处理成绩。

It used to be an old warehouse. The owners hoped that the basic principle of low-carbon and environmental protection would ultimately achieve the balance and unity of the space as a whole. The designer respects the original building structure and introduces a modern office, an open collaborative work area, a director’s conference room, a multi-functional reception area, a book bar and a tea area. The office space is designed to help stage creative and lighting technology experts find solutions to problems faster, by solving problems in parallel rather than linearly.

▼公共空间环抱开放式办公区安排,the open working space is surrounded by public areas

image.png

▼办公空间,working space

image.png

image.png

空间立体分区上采取了折线的设计手段,正在空间动线上添加了奇妙的变动,以完成空间全体创意性以及达到使人意想没有到的空间成果。回字型的空间构造,将开放办公至于整个空间的中部,环抱着开放办公区的则是两个多性能室、两个小会议室、一个年夜会议室、一个休闲接待区、5个办公隔间、一个水吧区、书吧区、洗手间。

The design of the polyline on the spatial plane partition adds subtle changes to the spatial moving line to achieve the overall creative space and achieve unexpected spatial effects. The spatial structure of the back-to-back type will open the office to the middle of the whole space. Around the open office area are two multi-purpose rooms, two small meeting rooms, one large meeting room, one leisure reception area and five office partitions. Room, a water bar area, a book bar area, a bathroom.

▼从走廊望向会议室,view to the meeting room

image.png

深灰色水泥自流平及美岩板与黑钢的搭配,展示出修建空间的憨厚气味,这样的黑灰及中性色能处理不少材质搭配成绩,也能加强立面条理以及肌理的比照,使无暇间立面充溢质感。配上色调明快的古代化家具,让整个空间毛糙中显露出时髦气质。这些材质及色调的抉择为古代空间带来了暖和以及生机,激励公司外部职员与内部工作同伴互动以及协作。

The dark gray cement self-leveling and the combination of the beautiful rock plate and the black steel show the simple atmosphere of the architectural space. Such black and neutral colors can solve many material matching problems, and can also enhance the contrast between the façade level and the texture. The space facade is full of texture. With modern furniture in bright colors, the whole space is rough and stylish. The choice of materials and colours brings warmth and vitality to modern spaces, encouraging internal staff to interact and collaborate with external work partners.

▼走廊空间细部,corridor detailed view

办公空间设计落地的终极后果是一个古代化的、性能性的以及兼收并蓄的空间,和作为次要办公室的折中空间,也激励员工领有发明性以及高品质的新设法主意。GTD业主十分喜爱最初的落地成果,也给予了不少称许与一定,这对TO GET THE壹同创意的设计团队及朱海博、钟行建来讲,再一次失去了使人鼓舞的共赢后果。

The end result of the design of the office space is a modern, functional and eclectic space, as well as a compromise between the main office and encourages employees to have new ideas of creativity and quality. GTD owners liked the final landing effect and gave a lot of praise and affirmation. This is another encouraging result for the design team of TO GET THE and ASOKA ZHU and KEN CHUNG.

▼走廊灯光成果,lighting effect of the corridor

胡想是光明中的光,正在光明里追赶光的英勇,始终置信本人坚持执着的信心。

The dream is the light in the darkness, the bravery of chasing the light in the darkness, and always believe in the belief that you persist in your attachment.

▼立体图,plan

名目称号:GTD广州市明道灯光科技股分无限公司办公室

名目地位:广州、花都区

名目类型:办公空间

设计公司:深圳壹同设计无限公司

主创设计:朱海博、钟行建

设计师:龚涛、方洁、吴金斌、宋豆豆等

名目面积: 800平方米