Kent Panther Lake图书馆设计赏析

By | 2020年7月24日

以后,藏书楼是人们一样平常生存中不成或缺的一项社会根底设备。作为多数幸存的公共空间之一,藏书楼是分享、学习以及探究发现的场合。因而,正在这个名目中,修建师将一个已经被赌场合盘踞的社区空间,革新成了一座藏书楼,从而回馈社会。

Libraries are key parts of the social infrastructure in our society. One of the few remaining public spaces, libraries are places of sharing, learning and discovery. For this project, we were able to turn a casino, which took from the co妹妹unity, into a library; which gives back to the co妹妹unity.

▼藏书楼夜景外观,exterior view of the library at night

image.png

本名目是Capital Bond Measure方案中的最初一个名目,值患上一提的是,正在这个方案中,华盛顿州金县藏书楼零碎(King County Library systems)曾经新建了17座藏书楼、扩建了11座藏书楼、并革新创新了14座藏书楼了。而因为这是该方案中的最初一个名目,因而名目的估算绝对缓和,象征着修建师需求提出一个具备发明性的处理计划。修建师需求从新行使现有的修建构造,这有助于此前不断正在消退的都会地域从新规复生机。Panther Lake是年夜都会中的一个小型社区,虽然如斯,它正在天文以及文明方面依然有着本人的异乎寻常的地方。它座落于美国华盛顿州的次要都会肯特(Kent)之上的一个高原上,人口组成非常多样化。该社区心愿本名目这座属于他们本人的藏书楼不只是一个常识的王国,还能给他们带来一种身份认同感。

This was the last project of the Capital Bond Measure in which King County Library systems opened 17 new libraries, expanded 11 libraries, and renovated 14 libraries. As it was the last project, the budget was tight and creative solutions were needed. We were able to re-purpose an existing building which contributed to the revitalization of an area that had previously been in decline. Panther Lake is a smaller co妹妹unity that is part of a larger city yet is distinct both geographically and culturally. It sits on a plateau above the main city of Kent and has one of the most diverse populations in the country. The co妹妹unity asked for a library of their own to act not only as a place of knowledge but as focal point for their identity.

▼藏书楼夜景外观,看似关闭,实际上玻璃窗户以及入口为其提供了开放性,night view of the library that seems closed from the outside but is opened up by the windows and entrance

image.png

image.png

因而,修建师将本名目打造为了一个看似关闭、实则具备开放性的藏书楼,为这个社区带来了一个亮堂的常识绿洲。浏览区的空间之上遍及着年夜型的天窗,从而将天然光线悉数引入室内,而周边的绿植不只将室表里环境联络正在了一同,更拦阻了来自四周泊车场的窥探的眼光。通透的收支口约请着住民们进入外部空间一探索竟,而藏书楼室内通过精心设计的光环境也为学习、聚首以及分享等流动提供了空间。正在由外地的家具制作商16th Workshop提供的定制型家具、精挑细选的艺术排列装璜品以及激情殷勤的藏书楼工作职员的独特致力下,这个藏书楼成了Kent Panther Lake社区中一个真实的同享之家。

We took a building that was closed from the outside by design and opened it up to create a light filled oasis for the co妹妹unity. Large skylights flood the reading area with light while the planters bring the surrounding landscape right up to the windows to shield the view of the surrounding parking. A welcoming entry and custom touches throughout the building have created a place for learning, gathering and sharing. Custom furniture from 16th Workshop, a local furniture maker, an excellent art selection and the fabulous KCLS library staff have made this library a true home for the co妹妹unity of Kent Panther Lake.

▼藏书楼入口,玻璃入口为其提供了肯定的开放性,the glass entrance of the library that provides the transparency

image.png

 

次要应战 | Key Challenges

正在本名目中,修建师所面对的最年夜的应战是,若何正在这个环境复杂的社区内,将一家赌场的原址革新为一座藏书楼。原本的修建体量座落正在一个泊车场上,作为一个赌场,它曾经齐全封闭,同时空间的外向性极强。

The biggest challenge was how to turn a former casino into a library for an undeserved co妹妹unity. The building was standing in an island of parking and because it was a casino, it had been entirely closed down and was fully inward focused.

▼藏书楼室内,浏览区的空间之上遍及着年夜型的天窗,引入天然光线,interior space of the library, large skylights flood the reading area with light

image.png

image.png

 

处理计划 | Solutions

修建师正在修建体量中添加了许多开放式的窗户,将四周的景观引入室内读者们的视野之中,从而发明出一种置身于天然环境中的错觉。别的,修建师还行使原先的机器通道口来创立新的天窗,将阳光引至修建外部。

We opened all the windows and brought the landscape up to the glass to create the illusion of the building sitting in nature. We used former mechanical access hatches to create new skylights and allow daylight to penetrate into the building.

▼藏书楼室内,行使原先的机器通道口来创立新的天窗,interior view of the library, using former mechanical access hatches to create new skylights

image.png

▼藏书楼室内,窗户将四周的景观引入室内读者们的视野之中,interior view of the library, windows bring the landscape up to the glass

image.png